Author Topic: L4D1+2 Tickrate Enabler 1.3  (Read 177321 times)

CircleSquared

  • *
  • Posts: 251
    • View Profile
Re: L4D1+2 Tickrate Enabler 1.0
« Reply #30 on: June 26, 2012, 06:11:06 pm »
I think 100tic makes jumprock impossible, nobody could do it yesterday with the new tickrate. Probably haymaker too.

Huuwap

Re: L4D1+2 Tickrate Enabler 1.0
« Reply #31 on: June 26, 2012, 06:27:02 pm »
Playing with this again.  Is there any easy way to tell if the plugin is installed and working properly?

Online ProdigySim

  • *
  • Posts: 1233
    • View Profile
Re: L4D1+2 Tickrate Enabler 1.0
« Reply #32 on: June 26, 2012, 06:27:13 pm »
I think 100tic makes jumprock impossible, nobody could do it yesterday with the new tickrate. Probably haymaker too.
I bet they're still possible. You just have to do it in a 10ms window instead of a 33ms window.

epilimic

  • *****
  • Posts: 742
  • Sexy: 9001
    • View Profile
    • buttsecs
Re: L4D1+2 Tickrate Enabler 1.0
« Reply #33 on: June 26, 2012, 06:34:08 pm »
So I'm having this happen since installing 100tick.

http://steamcommunity.com/id/epilf/screenshot/596974051441658059

We get this wait for your teammates message after every half, and it sits there for well over a minute past when we ready up. Note that it does not happen on the first load, but once the first half passes it does it every one after that. This is in a 1v1 with only two of us on my server, nobody else to wait on. Once we both ready up we can walk around inside the saferoom but when you try and open the door it just does the locked clicky sound until the message goes away.

 I've changed nothing except added in the appropriate cvars, dropped the two files in addons, and nfo added in the switch. I restarted the server and it happens every time, so it isn't just a fluke.



Also circlesquared: you can still jumprock, the timing is much tighter though.
« Last Edit: June 26, 2012, 06:39:30 pm by epilimic »
what what, in the mutt

Griffin

  • **
  • Posts: 51
    • View Profile
Re: L4D1+2 Tickrate Enabler 1.0
« Reply #34 on: June 26, 2012, 07:13:19 pm »
Playing with this again.  Is there any easy way to tell if the plugin is installed and working properly?


rcon plugin_print to see the plugin listed as loaded.  Change cl_cmdrate and cl_updaterate to 100 and check net graph for the values labeled as 5 in this picture:



for values near 100/s.  Make sure your server's fps_max is set to a value greater than 100, and that your server has an FPS unlocked (most GSPs provide these automatically).  Verify your server's framerate is exceeding 100 with net_graph 5, the value next to "sv:" will be your server's framerate.  Alternatively, a useful command is rcon stats, this will show you the server's current framerate and CPU usage.

Ross

  • *
  • Posts: 12
    • View Profile
Re: L4D1+2 Tickrate Enabler 1.0
« Reply #35 on: June 26, 2012, 08:02:47 pm »
I made a plugin to fix pistols in L4D1, it's sort of a ghetto approach in that it just modifies m_flNextPrimaryAttack, but it appears to be working.  I'm not sure if it would work in L4D2 (and I don't have a server to test on) but if anyone is interested, here it is:

Plugin (Source)

Adds the following cvars:
"l4d_pistol_delay_dualies" = "0.1" min. 0.000000 max. 5.000000
          - Minimum time (in seconds) between dual pistol shots
"l4d_pistol_delay_single" = "0.2" min. 0.000000 max. 5.000000
          - Minimum time (in seconds) between single pistol shots
"l4d_pistol_delay_incapped" = "0.3" min. 0.000000 max. 5.000000
          - Minimum time (in seconds) between pistol shots while incapped

Defaults are based on 30 tick l4d1 pistol spamming.


I can confirm this works on my 100 tick server. The default values in this plugin are perfect for single pistol and dualies, both up and incapped. However, the regular dualies were still firing a bit too fast, so griffin suggested a cvar change.

This plugin + !cvar l4d_pistol_delay_dualies .15 = problem solved.

Thanks griffin
« Last Edit: June 26, 2012, 08:06:29 pm by Ross »
better every day

Huuwap

Re: L4D1+2 Tickrate Enabler 1.0
« Reply #36 on: June 26, 2012, 08:05:12 pm »
So I'm having this happen since installing 100tick.

http://steamcommunity.com/id/epilf/screenshot/596974051441658059

We get this wait for your teammates message after every half, and it sits there for well over a minute past when we ready up. Note that it does not happen on the first load, but once the first half passes it does it every one after that. This is in a 1v1 with only two of us on my server, nobody else to wait on. Once we both ready up we can walk around inside the saferoom but when you try and open the door it just does the locked clicky sound until the message goes away.

 I've changed nothing except added in the appropriate cvars, dropped the two files in addons, and nfo added in the switch. I restarted the server and it happens every time, so it isn't just a fluke.



Also circlesquared: you can still jumprock, the timing is much tighter though.

I had this happen yesterday during 1v1s as well.

Also, plugin_print only returns metamod.  If I manually run plugin_load addons/tickrate_enabler I get the following:
Code: [Select]
Tickrate_Enabler: Failed to get a pointer on ServerGameDLL.
Failed to load plugin "addons/tickrate_enabler"
Unable to load plugin "addons/tickrate_enabler"

Huuwap

Re: L4D1+2 Tickrate Enabler 1.0
« Reply #37 on: June 26, 2012, 10:26:24 pm »
Weirdest fix ever.  Renamed metamod.vdf to metamod.vdf.bak in the addons folder...restart server, both metamod and tickrate load no problem.

1v1s are still fucked with wait for your teammates.

epilimic

  • *****
  • Posts: 742
  • Sexy: 9001
    • View Profile
    • buttsecs
Re: L4D1+2 Tickrate Enabler 1.0
« Reply #38 on: June 26, 2012, 11:43:03 pm »
Here's another bug I've come across. I've got a super fast pc with a SSD, and playing against a buddy who loads a little slow actually causes my server to shut down if he doesn't load in fast enough.
http://steamcommunity.com/id/epilf/screenshot/955010783294814047

This may or may not have to do with the fact that fps_max won't work via server.cfg, but it does take effect if I "rcon sm_cvar fps_max 150".
what what, in the mutt

3yebex

  • *****
  • Posts: 1285
  • All of the above!
    • View Profile
    • Steam Profile
Re: L4D1+2 Tickrate Enabler 1.0
« Reply #39 on: June 27, 2012, 02:23:45 am »
I just played this on Huuwap's server. This, was, incredible. I noticed a huge increase in reg, easier deadstops even on Jockies. Why isn't this the default?! (Yes, I do understand why it's not.). Everything just felt so incredibly smooth.

EDIT: Jumprocks are still doable, it's just much more difficult.

Griffin

  • **
  • Posts: 51
    • View Profile
Re: L4D1+2 Tickrate Enabler 1.0
« Reply #40 on: June 27, 2012, 02:38:14 am »
This may or may not have to do with the fact that fps_max won't work via server.cfg, but it does take effect if I "rcon sm_cvar fps_max 150".

put
Code: [Select]
sm_cvar fps_max ### in your server.cfg, not just fps_max ###

sinclair

  • *****
  • Banned!
  • Posts: 1858
    • View Profile
Re: L4D1+2 Tickrate Enabler 1.0
« Reply #41 on: June 27, 2012, 03:23:27 am »
this config was a trick, prodigy is jealous of my jumprocks so he made this config.

Huuwap

Re: L4D1+2 Tickrate Enabler 1.0
« Reply #42 on: June 27, 2012, 08:47:04 am »
lol, I'm actually hitting jump rocks more often than I was before.

purpletreefactory

  • ****
  • Posts: 458
    • View Profile
Re: L4D1+2 Tickrate Enabler 1.0
« Reply #43 on: June 27, 2012, 09:12:33 am »
So I'm having this happen since installing 100tick.

http://steamcommunity.com/id/epilf/screenshot/596974051441658059

We get this wait for your teammates message after every half, and it sits there for well over a minute past when we ready up. Note that it does not happen on the first load, but once the first half passes it does it every one after that. This is in a 1v1 with only two of us on my server, nobody else to wait on. Once we both ready up we can walk around inside the saferoom but when you try and open the door it just does the locked clicky sound until the message goes away.

 I've changed nothing except added in the appropriate cvars, dropped the two files in addons, and nfo added in the switch. I restarted the server and it happens every time, so it isn't just a fluke.



Also circlesquared: you can still jumprock, the timing is much tighter though.


Here's another bug I've come across. I've got a super fast pc with a SSD, and playing against a buddy who loads a little slow actually causes my server to shut down if he doesn't load in fast enough.
http://steamcommunity.com/id/epilf/screenshot/955010783294814047

This may or may not have to do with the fact that fps_max won't work via server.cfg, but it does take effect if I "rcon sm_cvar fps_max 150".


Both of these problems actually have nothing to do with the tickrate being 100. The problem comes from the newest version of promod, 2.5. The base version of confogl (the confoglcompmod.smx file) was changed to add this feature: "Updated l4d2lib using confogl natives so mapinfo.txt is loaded from each cfgogl directory." Circlesquared can explain this much better than I can. But somehow this new problem with the server shutting down and not letting people leave the saferoom in 1v1's was introduced as at the same time.

The fix that circlesquared gave me was to revert both confoglcompmod.smx and l4d2lib.smx to older versions. So either you can manually grab confoglcompmod.smx from confogl-2.2.2-FIXED and l4d2lib.smx from promod 2.4 and overwrite the promod 2.5 versions on your server, or you can download them both here: http://www.mediafire.com/?bzbzpgw48sq203p and extract them to your server.


If however you don't have promod 2.5 installed, then I have no idea what is going on there.
« Last Edit: June 27, 2012, 09:16:48 am by purpletreefactory »

Huuwap

Re: L4D1+2 Tickrate Enabler 1.0
« Reply #44 on: June 27, 2012, 09:32:40 am »
I kind of thought it was a ProMod thing rather than tickrate enabler on the 1v1s, but didn't have a base to check with since my server has been in a state of constant fuckery since the ProMod and Tickrate Enabler releases...knew I should have tested one at a time, but w/e.

I'm getting around the server shutting down issue with "sm_cvar sb_all_bot_team 1" in confogl_personalize.cfg, but I have no clue on possible workarounds for the "Please Wait for your Team" bullshit.

 

A dedicated community website to competitive L4D and L4D2, ran by the community, for the community. L4DNation supports all continents of play and focuses on bringing together the community as a whole to a central hub of information.